Девојка ми фрла стврднато парче леб во канта…

kanta leb unatre

Девојка ми фрла стврднато парче леб шо го делиле за панагија и вика:
”Извињавај Господе, ама ко ќутук тврдо е, не се гриза, мора да го фрлам”
Јас, испружен на двоседот ноншалантно со нијанси на гомнарство, одговарам:
”Ништо чедо, уживај, ич на онаа да не ти е”

Посетено 1.099 пати