Каде исчезнаа сите тие мајстори на пикадото?

Една работа околу пикадото не ми е јасна и ме копка со години се до немир и несоница:
Зашто сите се обидуваат да го погодат центарот кога триплата дваеска носи повеќе поени?

tripla

Дали пошто овца-системот ни влегол длабоко во порите се до ДНК-то, или нешто друго е?
Посетено 378 пати