Би го украле и лебот на голубите…

Као сеа ми е пред очи:

Се шлаам по дневна, дедо ми пуштил телевизор на најјако, гледа некој чичковци како се надвикуваат, и он урла појако од сите нив, пцувајќи. По некое време, ме става у скут, и покажувајќи кон екранот ми вика:

-Гледаш ли синовац, тоа е парламент на Република Македонија. А тие таму? Тоа се лопови. До толку се лопови шо би го украле и лебот од голубите…

Мајку им…

Посетено 236 пати