Бесплатен Интернет Во Панама Благодарение На Марк Цукерберг

[fblike]Бесплатен интернет благодарение на Internet.org
Панама ќе има гратис интернет благодарение на Марк Цукенберг,
Digicel Panama и Претседателот Хуан Карлос Варела.

Internet-Gratis-Panama-Digicel

Успешниот основач на социјалната мрежа Фејсбук, Марк Цукерберг соопшти на својот профил дека веќе работи на својата програма Internet.org која се состои од доведување бесплатен интернет во различни заедници во Панама кои немаат пристап до овие услуги.
Оваа услуга вклучува бесплатно користење на некои платформи и алатки од областа на здравството, вработувањето, образованието и комуникацијата, исто така ги вклучува и е-владините услуги на панамската влада.
Цукерберг се заблагодари на Digicel Panama и на Претседателот Хуас Карлос Варела за дадената помош со која повеќе луѓе ќе ја користат оваа услуга.

Earlier this year, I visited Panama and met with President Juan Carlos Varela to discuss how we could work together to…

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, July 28, 2015

Посетено 353 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!