Алма Идризи ќе учествува на “Salon d’Automne” во Париз.

alma idrizi_majkatiitatkotiАлма Идризи, мултимедијалниот уметник од Скопје
ќе учествува на  
Salon d’Automne во Париз.  salon-automne-2014_majkatiitatkoti

Salon-Automne-1903_majkatiitatkotiSalon d’Automne (есенски салон)
или Société du Salon d’automne (здружение на есенски салон)  е годишна изложба во Париз, која се одржува уште од 1903 година. 

Salon d’Automne беше создаден во 1903 година, по иницијатива на белгискиот архитект и колекционер на уметнички дела Francis Jourdain, заедно со архитектот Hector Guimard, сликарите Georges DesvallièresEugène CarrièreFélix VallottonÉdouard Vuillard и  Maison Jansen, канцеларија за внатрешна декорација со седиште во Париз (прва вистинска глобална фирма за дизајн) создадена во 1880 од Jean-Henri Jansen.

      Алма Идризи на ICAW Harlech Biennale се претстави со 4  фотографии.
Alma-Idrizi-ICAW   Harlech Biennale_majkatiitatkoti
Посетено 535 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

Pokémon Journeys: The Series Episode 85

AniWatch The Daily Life of the Immortal King [Chinese Dub] Episode 14

aniwatcher BANANA FISH

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 8

AniWatch My Hero Academia Season 3 Episode 16