Еврејот што се молел секој ден, 60 години без престан

Локален Евреј секој ден си се молел на ѕидот на плачот. И тоа траело 60 години. Не испуштал ни ден.

За тоа разбрале корпоративно-империјалистичко-пропагандистичките медиуми и правац на лице место да напраат репортажа. Го прашале:

-За што се најчесто молиш?

Одговорил:

-Па за да престане ова лудило и омраза помеѓу христијаните, муслиманите и евреите?

Репортерот:

-И како иде?

Еврејот:

-Па од ден на ден се повеќе и повеќе добивам впечаток дека зборувам само со ѕидот. Односите остануваат на нас луѓето, ние да си ги решиме!

Посетено 1.722 пати

AniWatch anime stream: Watch The Misfit of Demon King Academy Episode 2

WCOStream animes online: Watch Death Note Episode 9 (https://wcostream.cc/m/GXJ/ep-9)