Русокоса 

Кога поминува таа јас црвенило на лице не можам да сокријам,
и да срамежливо, но како гладен волк
по нејзината убавина ќе завијам.

Кога ќе распавта со нејзините руси коси,
како некој косач со еден одкос
како трева ќе ме покоси.

Погледот нејзин по снага ми прави земјотреси,
само еден збор ми треба како бомба да ме разнеси.

Русокоса,
ќе го најдам ли патот до твоите љубовни адреси?,
и бакнежот твој крилја да ми вметне
кон рајот да ме понеси.

Н.М.

Посетено 541 пати

Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time (https://animeflix.nl/m/Zw4j) Episode Cam 10min at website https://animeflix.nl animeflix my hero academia

Hunter x Hunter Episode 148 at AnimePlanet one piece anime planet