Жаре имаше големо срце

Жаре имаше големо срце. Толку големо што еден ден веќе не го собираше во неговите гради, па го напушти и

Прочитај повеќе

Не е важно дали е на Бали или на Водно

„ …Тост… свежо исцеден сок од портокал и кафе… формула за ставање во погон на сите сетила. Уште кога ти

Прочитај повеќе

Да знаеш дека ти си ја насмеал така слатко

Погледни ја кога ќе се насмее од срце, брат. Онака, да се закикоти од петици. И да знаеш дека ти

Прочитај повеќе

Зетко, стани, имаме муабет ја и ти

[fblike] – Зете… зете… – го плескаше по образ за да го разбуди. – Зетко, стани, имаме муабет ја и

Прочитај повеќе

Струмичка Мастика

Седеше на подот, докрајчувајќи ги последните капки од струмичката мастика. Последното шише што му остана од дедо му. Дедо Ѓоко

Прочитај повеќе

Не го мешајте женското достоинство со ароганција

Не го мешајте женското достоинство со ароганција. Жената треба да изгледа недостижно. Тоа и е во гените. Да ве натера

Прочитај повеќе

Не и се лутете што цел ден го поминува на прозорец

Не и се лутете што цел ден го поминува на прозорец. Таа не е како оние кои берат туѓа грижа

Прочитај повеќе