Татко е…

Извадок од Колекционер 5 (во подготовка) Татко е оној што не живее за себе туку за тебе. Татко е оној

Прочитај повеќе

Ги сакам благодарните луѓе. Оние кои се радуваат на ситници

Ги сакам благодарните луѓе. Оние кои се радуваат на ситници. Не знам, тие ми се некако најубавите луѓе. Дури ти

Прочитај повеќе

Жена не можеш да сакаш делумно. Или цела или ич.

Жена не можеш да сакаш делумно брат. Или цела или ич. Тоа значи да ја сакаш и кога ќе ја

Прочитај повеќе

Цената на еден успех е илјада неуспешни обиди

Луѓето со немирен дух се обично луѓето кои највеќе ќе успеат и највеќе ќе потфрлат. За нив не постои „безбедна

Прочитај повеќе

Брза помош

Некои луѓе се баш такви. Како насловот. Сврти им на телефон, прати им порака, па дури и викни од другата

Прочитај повеќе

Забранет збор

Понекогаш се прашувам, што им е на младиве што остануваат будни навечер, а го преспиваат денот…После си викам – „Добро,

Прочитај повеќе

Ќе мораш брзо да научиш дека животот има една голема вага

Убаво ти е кога те сакаат? Кога ти посветуваат време? Кога си во центарот на нивното внимание? Види, луѓето тоа

Прочитај повеќе

Со добрите жени секогаш си на чисто брат

Има добри жени брат. Не ми викај дека нема. Само не се рекламираат нападно. Не дека се тивки или безгласни.

Прочитај повеќе

Повторно да дише

[fblike] И она е исплашена брат. Ја повредиле некои изроди, и се и е измешано во срцето. Сака да ти

Прочитај повеќе