Со љубовта твоја накити ја

Не ја кити не и’ реди прстени ниту пак со белегзии стокмувај ја ѓерданите остави ги за друга ниту обетки нејзе и’ прилегаат не ја сквернави со накит немој не ја кити не ставај и’ пранги на рацете ниту со ланец железен околу вратот држи ја ресичките од ушите остави и’ ги слободн...

Комшо шо и треба на една дама?

Комшика решава крстозбор: - Комшо шо и треба на една дама? - Љубов, внимание, цвеќе… - Не зезај, има место само за 3 букви!

Што се случува со мојот Драмски?

Кој е виновникот што мојот ДРАМСКИ ТЕАТАР се наоѓа на ова дереџе? Трета година по ред, најтрофејниот театар во Македонија Драмски Театар на фестивалот Војдан Чрнодрински е на маргините, да не речам за “спотер” и пополнување на “дупки на истиот. Оваа ...

Куќи Инспирирани Од Филмската Естетиката На Славните Режисери

Проект на Federico Babina Шпанскиот архитект и графички дизајнер нацрта 27 имагинарни куќи со кои сакаше да го отелотвори специфичниот филмски стил и естетика на незаборавните режисерскио великани како што се Wes Anderson, Stanley Kubrick, David Lynch, Charlie Chaplin… ...

Биди Малку Културна

- Еби се. – Биди малку културна. – Еби се, те молам. — Ц (@ceciliaa537) July 13, 2014

Тест за бременост

Тестот за бременост го потврди нејзиниот најголем страв. Дебела е. — Ц (@ceciliaa537) June 21, 2014