Курнаски Алтер-Ега

-сите спијат а ние сме сами -кој ние? -па јас и ти -ти не постоиш, ти си ми алтер-его -како не постојам кога разговараш со мене? -добро, ќе те исклучам и ќе останам само јас -не можеш -можам, кај ти е копчето за исклучување? -не ти кажувам -ќе те треснам од земја ако не ми кажеш!...

ЉУПЧО ДАМЧЕВСКИ

Иако станувм  рано, немам навика првото кафе да го пијам дома. Обично пијам макијато, пред да почнам со работните обврски, како веќе да ми стана ритуал моето прво утринско кафе да биде исклучиво во Бугати Бистро, е дури после може да ми започне денот. Бидејќи не с...

Коплимент

  Има ли поголем комплимент  за девојка од тоа искрено да ја сакаш Од 4 милијарди и 137 жени на светов баш неа си ја одбрал, уствари срцето ја одбрало

Ничија и нечија

Сакав да ти дојдам вечерва стокмена и убава, облечена во грешни мисли, со мирис на чад впиен во фустанот и црвена светлина на кожата, со мисли натежнати од празни зборови и стиснати дланки во кои спие допир кој не е твој. Сакав да ти дојдам вечерва, уморна и кревка, н...

ПРВАТА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА НА СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА

Холандија е првата држава која изгради соларен пат за јавна употреба Првата соларна велосипедска патека наскоро ќе биде пуштена во употреба во Холандија. Велосипедската патека која го поврзува предградијата на Амстердам, Krommenie и Wormerveer е долга 70 метри и е на со...