Краток прирачник за бон-тон на класичен концерт

Бон-тон кога си на концерт на класика:
НЕ се плеска после секоја композиција,
него на крај, кога музичарите ќе завршат,
кога ќе станат да се поклонат.

За свирки по клубови и кафичи е обратно,

Кога му аплаудираш на бендот им правиш ќејф и верувај ќе ти вратат со уште пожестока свирка.

А ако не ти се свиѓа бендот си го утнал кафичот, не си ја мачи душата одма мењај локација

Посетено 1.635 пати