Карантински песни на Јовица Ивановски – Теретанки

Самит на целулит.
Средовечни стрини со стрии.
Прска како кога се пржат чварки.
Тони сало во безуспешна борба да си
ја повратат младешката мускулатура.
По една справа за секој дел од телото.
Испарува дебелината, се топат образите.
Успеваат само најупорните, но сега
изгледаат збрчкани како шар пеи.
Сеедно, важно се ослабени.
Теретаната некогаш е костур на
слабеењето, некогаш само мала
предигра кон лифтингот.
Сеедно, во неа треба да се влезе
со леснотија, а да се излезе
без тешкотија.

27.03.2020

Првата песна може да ја почитате ТУКА

Посетено 335 пати

https://44anime.net/. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime streaming 4Anime SK8 the Infinity (Dub)

free anime online Black Clover

4anime tv 4Anime Attack on Titan Season 3 Part 2

anime stream 4Anime Record of Ragnarok

BANANA FISH Episode 19