Зошто е добра книгата?

kniga-naslovna_majkatiitatkoti[fblike]

Книгата можеш да ја видиш, да ти се допадне нејзината надворешност, да ја допреш,да ја мириснеш, да ја купиш, украдеш, да спиеш со неа.
Во книга можеш да се вљубиш да зборуваш за неа, да ја сонуваш.
Книгата можеш да ја препорачаш.
Книгата секогаш ке те чека на истото место на кое си ја оставил.
Книгата може да послужи како потпирач, како украс, како сретство за палење оган.
Со книгата можеш да си ги исчепкаш забите, да си го избришеш задникот, да си ги исчистиш ноктите.
Книгата може да биде и ладно оружје (треба да е дебела и тешка) може да послужи како скала или како справа за правилно одење (кога се става на глава)
Книгата има безброј намени. Твое е како ќе ја користиш.
Велат најубаво се користи кога се чита.

595х90 px-01

Посетено 421 пати