Урбана ”Куќичка На Дрво” Во Торино

Лучиано Пиа и неговата брилијантна визија како да ги
фузира луѓето и природата во урбани услови.

Овој врвен Италијански архитект ја дизајнира оваа ‘куќичка на дрво’ во Торино. Органскиот и асиметричен облик на терасите дозволува ‘рандом’ растење на насадите, кои се околу 150 на број. Освен освежителен ефект, овие дрвца заштитуваат и од градската бука и метеж. Изградбата била комплетирана во 2012-та година.
Посетено 1.359 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!