Како ние ‘од прилика’ ги дефиниравме изборите

Пошто кампањите ни ги силуваат сите сетила последните неколку месеци, уствари години, решивме да ги дефинираме изборите со свои зборови.izbori

Значи, изборите се:

  • демократски пазар

  • процедура во која слободната воља создава невоља

  • кога секој граѓанин е должен да гласа. Пред и потоа е само должен

  • фестивал на лош пи-ар

  • садо-мазо општествена дисциплина

  • сјаше курта да узјаше мурта, што би рекле нашите у Србија

  • Лага на шапиони

  • период кога педерите се претвараат во гејови, а циганите во роми

Фала на стрплење…

Посетено 378 пати