Швајцарски саат и швајцарско сирење, е има разлика!

inzinjerija jna-pocetna_majkatiitatkoti
овака да си кажам
Пошто во ЈНА бев инжињерија
ние бевме обучени и опремени ОДМА
да реагираме на поплави, снег и сл
и тоа го правеме секогаш кога не’ викаа
за пола саат со се механизација
а позади нас обавезно идеа
санитетски возила,
цистерни со питка вода и полски кујни
кои на лице место спремаа топли оброци
И тоа функционираше како швајцарски саат
Ова што го видов кај нас е швајцарско сирење,
распад-систем
Посетено 4.622 пати