Што знае дете што се 200 квадратни метри

mavrovo-vili-naslovna_majkatiitatkoti

Во Маврово, меѓудругото е убаво затоа што си муабетиш со разни луѓенца и си шириш познанства 
И така си проширив познанство со млад брачен пар. Прават викендичка од 200 квадрати и си фативме типичен мавровски муабет: голема квадратура, тешко за загревање, што ќе ти е толкав простор… И дечкото со цел памет гордо изјави: “Јас сум син на Тој и Тој”!

Јаоои џе ме наџе све сам хит до хита!!

Ме спасија “домаче васпитање и општа култура”  

А бре дете колку си за жалење ама не знаеш. Ај може поарно. Од 400 квадрати да си направиш викендичка, малку ти се 200 и да си ми жив и здрав.

Посетено 10.200 пати