Интерактивен Вебсајт За Пасоши Од Цел Свет

[fblike]www.passportindex.org
Passport-websitepocetna_majkatiitatkoti

 

На интереснот веб-сајт Passportindex можете да најдете било која патна исправа од светот и да дознаете на кои држави не им требаат визи за влез во друите земји.

makedonski pasos_majkatiitatkotiНа пример, Македонија се наоѓа на 33-то место според “моќта на пасошите”, а тој број ја покажува состојбата на нашата земја, според која во колку земји во светот не ни треба виза. Во истата група се најде и Чиле, а на прво место, сосема очекувано се наоѓаат САД и Велика Британија.

На задниот дел од листата се Соломонови Острови, Бурма, Јужен Судан, Сао Томе и Принсипе и Палестина, а граѓаните на овие држави имаат безвизен режим за само 28 земји.
Сите други земји, можете да проверите на веб страната www.passportindex.org
Посетено 702 пати