Стивен Хокинг Тврди Дека Црните Дупки Се Премин Во Друг Универзум

[fblike]
Нова теорија што може да ја реши вечната мистерија

crna dupka_majkatiitatkoti

Научниците и астрофизичарите со години си ја удираат главата
околу прашањето што се случува со предмети кои “упаѓаат”
во црна дупка. Стивен Хокинг деновиве предложи
своја верзија за оваа мистериозна појава…
stiven hoking_majkatiitatkoti
Теоретскиот физичар Стивен Хокинг, одржа предавање на конференцијата во Стокхолм на темата црни дупки, во кое ја претстави својата теорија за тоа што се случува кога објектот влегува во црна дупка. Хокинг верува дека црните дупки се всушност врати во некои алтернативни универзуми, сепак, кога објектот еднаш ја поминува границата на хоризонтот, повеќе не може да се врати во својата вселена.
“Постоењето на алтернативна реалност зад црната дупка е многу можно”, вели Хокинг, и продолжува: “Дупката би требала да биде голема, а ако би се и ротирала, би можела да претставуваат порта кон друг универзум. Но од него не би можеле да се вратите. Иако радо би се обидел со едно патување во вселената, тоа не би сакал да го пробам “
“А ако се чувствувате како да сте во црна дупка, не се откажувајте. Постои излез од неа”, изјави Хокинг на шега и го заклучи своето предавање.
Посетено 1.114 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!