СРЕДБА

Денеска се сретнавsredba_dac
Со самиот себе.
Молчевме некое време…
Потоа како извор
почнаа да течат
најчудните мисли
што никогаш
си ги немавме кажано.
Се исплашив од една мисла.
-“Почнуваш да старееш!”
Ми рече соговорникот,
-“Ако”
Одговорив брзо.
-“Јас не сакам да останам млад,
Ако ти старееш!”
Го заебав Smile
Посетено 692 пати