Соборен Рекорд Во Одење По Жица

[fblike]
Само за најхрабрите…

odenje na zica_pocetna_majkatiitatkoti

Погледнете го екстремно лудиот потфат на 26-годишниот
канадски авантурист Спенсер Сиброк!
Ако некогаш сте размислувале да го соборите светскиот рекорд во одење по жица, формулата која го предводеше канаѓанецот Спенсер Сиброк во неговиот најнов потфат, во кој тој е на надморска височина од 290 метри на растегнато јаже од 64 метри, треба да ја примените.
Сиброк за неговиот екстремен потфат ја избра живописната природа на канадскиот масив Сквамиш. За нешто помалку од две минути Сиброк одеше на растојание од 64 метри, кое ги поврзува двата карпест врва со тенко јаже. По успешната мисија, Сиброк искоментира: “Отсекогаш го прифаќам фактот дека нешто може да тргне наопаку Но јас секогаш во животот ќе го правам она што го сакам, отколку да живеам во страв.”.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=EzrI8BeOw_0[/youtube]

Посетено 631 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!