Се што не сте знаеле за самоубиството

 

Според Библијата самоубиството е грев, но кому му е гајле дали ќе отиде во пеколот после смртта штом одлучил самиот да си го приреди додека се уште е жив?

se-sto-ne-ste-znaele-za-samoubistvoto-1

Ова се неколку работи за самоубиството кои сигурно не сте ги знаеле досега,
а според тоа колку е застапено денес, добро би било да знаете нешто повеќе околу него.

– Во Кина на секои две минути некој се самоубива.

– Поголеми се шансите некој да се самоубие, отколку да умре од убиство. На секои две убиства има три самоубиства.

– Самоубиството е на осмо место како причина за најчеста смрт во САД.

– Во светото околу 2.000 луѓе се самоубиваат секојдневно.

– Во Америка обид за самоубиство има на една минута, додека некој се самоубива на секои 17 минути.

– На Интернет постојат веб страни кои образложуваат како најлесно да се самоубиете.

– Најпознатиот и најкористениот начин на самоубиство низ светот е бесењето.

– Иако жените се обидуваат да извршат самоубиство три пати повеќе од мажите, мажите три пати повеќе од жените успеваат да се самоубијат.

– Четири од пет обиди за самоубиство претходно имале барем уште еден обид за самоубиство.

– Најмногу се убиваат луѓето кои патат од шизофренија.

– Докажано е дека луѓето кои потекнуваат од семејство во кое претходно имало самоубиства, се повеќе подложни на самоубиство.

– Рускиот поет Сергеј Есенин напишал цела поема од својата крв која ја оставил како проштална порака.

– Националниот ден против самоубиство е 10ти Септември.

– Децата чии родители извршиле самоубиство се повеќе подложни на самоубиство кога ќе пораснат.

– Дури до 35% од луѓето кои се самоубиваат оставаат проштално писмо.

– Најпогодниот ден за самоубиство е Понеделник, додека Сабота е денот кога се извршуваат најмалку самоубиства.

– Во Америка убиствата се случуваат интензивно во пролет.

– Секое самоубиство влијае врз најмалку останати 6 други луѓе.

– Луѓето умираат два пати повеќе од самоубиство отколку од сида.

 

 

Посетено 7.967 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!