Да не седат работниците од Водовод невработени

Пиеме кафе у двор со еден комшија.

Спроти нас работици од Водовод чесат гранки од дрворедите. Уствари двајца работат, другите седат, посматраат и теглат цигари.

Комшијата:

-Еееее комши, гледаш, дојде живот, едно друго. Шо ќе седат овие луѓе невработени, тука седат вработени!!!

 

Посетено 1.092 пати