Па едноставно, мозокот не ми работи „поетски“

[fblike]Едноставно сум бескрајно антиталентиран, да не кажам труп за поезија
panker na struski
Струшки вечери на поезијата
Ми викаат зошто не пишувам поезија?
Па едноставно, мозокот не ми работи „поетски“
Ми работи уличарски, ми се мешаат димензии
и суштества, гласови и форми
најчесто во некоја маглива состојба
на поспаност, мамурлук или без причина
а ако ми работи нормално тогаш
ми доаѓаат 200 збора во секунда
Е како да напишам песна со толку зборови
кога споро пишувам и сум опериран
од смисла за рима и естетика
Едноставно сум бескрајно
антиталентиран, да не кажам труп за поезија
Џабе ќе трошам пиксели на мониторот
и меморија на компјутерот
Затоа поезијата им ја оставам на тие што ги бива
а за среќа ги има неколку
Мене ми е доволно што ги читам
Посетено 650 пати

Special Duty Combat Unit Shinesman (Dub) Episode 2

SoulTaker (Dub) (https://4anime.biz/m/zXdR) Episode 13

AnimeKisa: Kono Oto Tomare!: Sounds of Life anime episode 13 online free at https://animekisa.in watch anime dub

Watch She, The Ultimate Weapon (Dub) Episode 13

Slideserve: https://www.slideserve.com/animeflixnl

Draft blogger: https://draft.blogger.com/u/5/profile/16949369864151488756