Овој човек го трансформира својот уникатен вроден белег во имагинарна мапа на светот

Уникатноста денес се продава како алва, не бидете плагијат, бидете уникат
birth-map-pocetna_majkatiitatkoti[fblike]
Сите се обидуваме да ги сокриеме своите мани и недостатоци, што често не доведува до ситуација да се чувствуваме несигурно и фрустрирано, не знаејќи дека баш тие мани и недостатоци не прават совршено несовршени!
Уникатноста денес се продава како алва, викаат не бидете плагијат, бидете уникат, како што е овој дечко Mneneon, корисник на мрежата Reddit.
Тој наместо да ги сокрива своите белези на кожата, ги истакнува уште повеќе трансформирајќи ги во имагинирана мапа на светот.
1Генијално, нели?
Тој кажува дека никогаш нема да се срами да ги покаже бидејќи бил роден со нив, а се посветил на нивно истакнување подоцна.
Не ни останува ништо друго освен да му се восхитуваме на креативноста и да учиме од неговите постапки, бидејќи неговата приказна може да не научи на важна лекција.
Таа лекција е дека сите сме несовршени, а тоа е она што не прави совршено уникатни во светот!

2 3 4 5 6 7 8 9 10

Посетено 1.969 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!