Нов Правец Во Архитектурата “Турлитавизам”

[fblike]
turlitavizam_majkatiitatkoti
Наместо да ги вреѓаме барокот и палмитеpalma
бродовите и панорамското тркало
треба да сме горди што сме измислиле
нов правец во архитектурата и просторното уредување
и се вика ТУРЛИТАВИЗАМ
Каков таков, наш си е, уникатен,
што не им текна на Швајцарците да го измислат?
Ама не, не се сите паметни и креативни како нас
За жал не знам како да го уфрлам во Wikipedia
Посетено 1.152 пати