Некогаш

novogodisni-ukrasi

Некогаш лампионите имаа друг сјај, сијаличките по елките светеа поблескаво, мандарините имаа друг облик, парфемите ти го бодеа срцето, смолата не можевме да ја исчистиме од рацете, снегот имаше друг вкус, белината имаше друга боја, маглата беше пат во непознато, оганот значеше топлина, луѓето беа среќни, водата беше чиста, морето беше наше, песните звучеа среќно, градот имаше душа, комшиите имаа комшии, лебот беше еден, човекот беше вреден, зборот беше закон, парите имаа цена, љубовта беше една…

Посетено 1.783 пати