Најладното село во светот што изгледа како пекол

Ова е руското село Ојмајкон. Одалечено е неколку стотици милји од Арктичкиот Круг, а изгледа како да е близу до деветиот круг од пеколот. Најниската температура измерена овде изнесува -96 степени целзиусови. Погледнете:

Посетено 3.921 пати