Има дана коа некој ќе си го бриШат „Г’зот“ со коприва

Нема НиШо полесно од Това да СЕ „СЕРЕШ “,
да СЕ „ ПОДСЕРУЈЕШ “ ,или ПА да СЕ „УСЕРЕШ “,
ТоталнО ,
дур седиШ на удобна WC – Шоља, ЗаГлеан у МириШљаФ ТоалеТ Папир !!!
Не је Увек така , и НЕМА ДА БИДЕ !!!
ЗатоВа ПреТпаЖљиво !!!!
Има дана коа некој ќе си го бриШат „ Г’зот “ со коприва , у Њива ,
на Планина ,со Отровен БрШљен,
на ПлоШтаТ , со Ланска „ Јутарња “ Штампа ……………
Боли , ај шо боли него и ПЕЧЕ !!!
И Г’зот ,………. мање Важно ,
али И ДуШата …………………Кој Ја Има ,
Ќе го ПЕЧЕ и Ќе Го БОЛИ,
Дур и У,
СТОГОДИШЊИ ИСТРЛУЕН КОВЧЕГ !!!

Мите Кум

Посетено 814 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!