Можда професорката ќе ти ќења, ама десетка у индекс не ти бега!

Прашува ме една професорка на кратко да дефинирам амбиваленција.

Викам: Симултано постоење на спротивни чувства или контрадикторни тенденции у поведението према ист објект, особа, појава, у психоанализата – базичен дуалистички инстинкт: инстинкт на живот и инстинкт на смрт.

Враќа ми: У реду, ајде сеа наведи пример.

Наведувам: Од понеделник до четврток постира слики од Лесново и на Јоаким Осоговски облечена у фута проследени со цитати од библијата, у петок глеаш постирала слика у црн латекс со видно извадена розева танга до второто ребро, шернала од Карлеуша – Направи ми сина под светлима казина, и опнала деколте длабоко како Бајкалско Езеро.

На тоа она: Искачај ѓубре едно неваспитано, шо ти имаш против ќерка ми.

И ми пиша десетка…

Посетено 678 пати