Кој Аеродром Во Светот Има Најдобар Wi-Fi?

[fblike]wi-fi aerodrom_majkatiitatkoti
Играње и работење на вашиот телефон, таблет или лаптоп е еден од единствените нешта кои можат да помогнат во ублажувањето на стресот од летањето, но лоша интернет конекција може да го уништи вашиот ден. Благодарение на тестовите од RottenWiFi.com, патниците сега ќе знаат кој аеродром има најдобар Wi-Fi.
Според Lina Zaliauskiene од RottenWiFi.com, компанијата го тестираше и оцени квалитетот на Wi-Fi конекциите во повеќе од 130 аеродроми во 53 земји низ целиот свет. Со резултатите, RottenWiFi.com ја составуви крајната топ-10 листа.
Инфографикот подолу ги открива најдобрите аеродромски интернет конекции:
ikonograf wi-fi_majkatiitatkoti
Како што се гледа на сликата погоре, Suvarnabhumi аеродром во Тајланд во моментов обезбедува најдобар јавен Wi-Fi со најбрз download во светот, кои доаѓаа со неверојатни 41,45 мегабити во секунда. Тоа е повеќе од 10 Mbps од вториот-најдобар аеродром со интернет услуга.
Вториот најдобар аеродромски Wi-Fi доаѓа од Chattanooga Metropolitan аеродром во Тенеси, кој може да се пофали со брзина од 30,98 Mbps. Заокружување на првите три е Даблинскиот аеродром во Ирска, кој има интернет со брзина од 19.45 Mbps.
Посетено 773 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!