Ќе Ви Го Промени Животот: Ова Видео Трае 8 Минути, А После Него Веќе Ништо Нема Да Биде Исто

[fblike]
Некогаш секој ден беше нова авантура, а потоа сè се промени.
pustinja-pocetna_majkatiitatkoti
Спенсер Четкарт направи краток документарен филм наречен
“Лаги кои ги живееме.” Во него ја преиспитува слободата на луѓето, образованието, парите капитализмот, заштитата на природата, климатските промени и нашето влијание врз нив.
– Во овој момент може да бидете било каде, да се бавите со било што. Наместо тоа, седите сам пред својот компјутер. Што е тоа што не спречува да го правиме она што го сакаме, да бидеме каде што сакаме да бидеме? Секој ден се будиме во истата соба и го следиме истиот пат, за живееме исто како и претходниот ден.
Некогаш секој ден беше нова авантура, а потоа сè се промени. Порано се чинеше дека времето не постои – денес се чини дека го нема доволно. Значи ли овој начин на живот дека сме пораснале, дека сме слободни? Дали навистина сме слободни?  – со овие зборови Спенсер ја зпочнува приказната во својот краток филм (кој во себе содржи превод на македонски и српски јазик).
Погледнете го видеото:
[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg[/youtube]
Посетено 16.473 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!