Ивана Чолаковска: Oд Танзанија до Скопје

Последна етапа од овој пат околу светот…

Oд Танзанија до Скопје, последна етапа од овој пат околу светот
Денеска стигнавме до Танзанија после поминувањето на едни од најтешките земји за возење од јужниот дел на Африка. Почувствувавме дека сме на пола пат во Африка и неизбежно беше да размислиме за крај на овој проект. Секој изминат километар сме се поблиску до дома, тоа за нас е силна мотивација и ни дава сила да им се спротивставиме на тешките патишта во Африка. Да не се откажеме во ниеден момент. Но топлото, песочните патишта, немање струја ниту комуникација, големата сиромаштија наоколу не тера секојдневно да се чувствуваме се поуморни физички, но исто така и емотивно. Се надеваме дека ќе уживате во ова кратко видео од една од најубавите земји во Африка што ги поминавме до сега, и запомнете дека само едно Share или Like на нашата страна ќе не подбутне за да стигнеме што поскоро дома.

Ви благодариме

Споделете го ова видео доколку сакате да ни дадете мала поддршка.

Следете не на Фејсбук: Around Gaia 
Следете не на Инстаграм: aroundgaiaofficial
Ивана Чолаковска

gorska_kirilica-teks

Посетено 1.680 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!