Хамилтон: Градот кој има повеќе од 130 водопади, Канада

Со повеќе од 130 големи и мали водопади, поранешен индустриски град Хамилтон денес во светот е познат како “главен град на водопади.
Hamilton vodopadi[fblike]
За Нијагарините водопади кои се наоѓаат на границата меѓу САД и Канада слушнале сите, но малку луѓе знаат дека реката Нијагара има уште голем број на прекрасни водопади. Само во кругот на канадскиот град Хамилтон ги има над 130.

Хамилтон-1

Хамилтон е познат како градот на водопадите и во нивна чест секоја година се одржува фестивалот, каде што може да се учествува во авантуристичка обиколка низ водопадите. Иако ниеден водопад во Хамилтон не е ни приближно блиску како неговиот голем роднина на исток, вкупниот број на водопади во рамките на границите на еден град е доволен да ги импресионира сите посетители и љубители на природата.

Хамилтон-2

Хамилтон-3

Хамилтон-4

Хамилтон-5

Хамилтон-6

Хамилтон-7
595x90

Посетено 402 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!