Фејсбук – авто-портретот кој самите си го цртаме и во кој радо гледаме

Парови заљубени како од бајките, бракови стабилни и среќни, пријателства нераскинливи и верни, деца најумни и најдотерани на свет, ликови хумани, добри и чесни… во виртуелниот свет – на Фејсбук.

Неверства, разводи, подметнувања, завидливост, љубомора, деликвенција, неморал, нечесност… во реалниот свет – во Животот.

Фејсбук – авто-портретот кој самите си го цртаме и во кој радо гледаме бидејќи таму сме онакви какви што сакаме да изгледаме.

Животот – огледалото покриено со чаршав во кое не сакаме да се погледнеме.

Посетено 210 пати