Фазанот што личи на Доналд Трамп стана ѕвезда на Интернет

fazanot-i-tramp-pocetna_majkatiitatkoti
Во Кина е многу популарен еден вид на фазан кој се нарекува златен фазан, а популарноста на овие птици неверојатно се зголеми со победата на  Доналд Трамп на изборите во САД. Некој може да каже каква врска има фазанот со претстедателот на Америка, е па има!
Златниот фазан е еден од најпознатите фазани на светот, лесно се одгојува и не бара посебни услови за живот. Но, еден златен фазан особено ги ужива сите привилегии како резултат на неговата фризура, посетителите на зоолошката градина во Хангжу, забележаа дека птица наречена “Мала Црвена” неверојатно потсетува на Трамп.
Воспоставената сличност на споменатиот фазан со Доналд Трамп, го направи ултра популарен и затоа пред неговиот кафез се собираат највеќе туристи.

 mali crveni

tramp
baner-igor-forza

Посетено 736 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!