Како еден Новосаџанин го опиша Exit?

Во тек е еден од најголемите фестивали во Европа – Exit, којшто секој јули се одржува во Нови Сад.

Пред некоја година, вртам канали по ТВ, и наидувам на репортажа на некоја српска телевизија, за тоа како мештаните го доживуваат Егзит.

Еден чика, се гледа дека е стечаец и дека пуши Дрина без филтер, накурчено изјавува:

-Што претставува за мене Егзит а? Шанса на Енглезите да дојдат и за три дена да не убедат дека се поголема стока од нас!!!

 

Посетено 1.346 пати