Драган Б. Костиќ: “KAVERVIL TRIBUTE TO BB KING”

kavervil baner 600 x 90[fblike] ‪Понеделник, 18 мај, специјално издание на “КАВЕРВИЛ” посветено на
неодамна починатиот крал на блузот
Б.Б. Кинг.


bb king kavervil#‎tribute‬ ‪#‎BBKing‬ ‪#‎KingOfBlues‬ ‪#‎blues‬ ‪#‎legend‬ ‪#‎BluesLegend‬ ‪#‎GuitarLegend‬ ‪#‎Lucille‬

Драги пријатели, не пропуштајте го денешново специјално издание на “КАВЕРВИЛ”, посветено на неодамна починатиот крал на блузот Б.Б. Кинг

Кога човекот ќе се роди, сиот свет се радува, а само тој плаче.Но треба да живее така, кога ќе умре, сиот свет да плаче а тој да се радува.
Кажал еден умен човек од соседството.
Живееше така како посакувал, живееше долго, исполнето и со својот живот низ дела, исполнувал други.
Не се борел за врвна позиција, не се борел за лидерство,не се борел за популарност.Таму го сместиле милиони во чии срца влегол и од кои никој не сака да го исфрли.Кралот на гитарата во блузот.Можеби ненајголемиот виртуоз, но што рекол Лени Кревиц: Други можат да отсвират илјадници ноти, тој само една.И да каже повеќе од нив.
Не пропуштајте ја емисијата КАВЕРВИЛ посветена на Би Би Кинг.
Низ цела Македонија.
ВРЕДИ!
Бидете на нашата и ваша фреквенција!
Радио 5 ФМ #‎Велес‬ 107.1 Mhz од 10.00 до 11.00 
Радио 5 #‎Прилеп‬ 89.5 Mhz од 10.00 до 11.00
Радио Акорд #‎Кичево 96.5 Mhz од 10.00 до 11.00
Радио Модеа ‪#‎СветиНиколе 97.7 Mhz од 10.00 до 11.00
Радио Кочани ‪#‎Кочани‬ 91.4 Mhz од 10.30 до 11.30
Плус форте радио ‪#‎Тетово 102.3 Mhz од 11.00 до 12.00
Пулс радио #‎Неготино 100.5 Mhz од 12.00 до 13.00
Радио Делфин ‪#‎Битола‬ 105.0 Mhz од 13.00 до 14.00
Play Radio ‪#‎Струга‬ 90.4 Mhz од 15.00 до 16.00
Радио Браво ‪#‎Куманово 88.5 Mhz од 15.00 до 16.00
Радио Angels #‎Штип‬ 106.4 Mhz од 17.00 до 18.00
Супер радио #‎Охрид‬ 97.0 Mhz од 19.00 до 20.00
Клуб ФМ ‪#‎Скопје‬ 103.4 Mhz од 19.00 до 20.00
Радио Хит ‪#‎Струмица‬ 88.1 Mhz од 21.00 до 22.00

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=FMEzFgCLv8c[/youtube]

Посетено 458 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!