DJ K – Tel

utrinsko kafe baner CRN tenokKIMBO LOGO banner

dj_k_tel_majkatiitatkoti
Over the last few years my morning coffee ritual has shifted a bit. I used to live on Commercial drive in Vancouver, BC and there are tons of amazing coffee shops to be had. I’ve since relocated 40mins out of town, on the highway north to Whistler. My daily coffee, while not my preferred prep method, is via French Bodum Press. Lots of cream and lots of sugar (just like Clarence in True Romance). Then it’s selecting the perfect music. Jazz often fits the bill perfectly, today it was :

DJ K-Tel Tropical Jazz finds on SoundCloud

Music and coffee it’s the best blend.


Во текот на последните неколку години мојот ритуал на пиење утринско кафе малку се промени. Порано живеев во Комерцијалниот дел на Ванкувер, каде што имаше многу одлични кафулиња за пиење кафе. Моментално живеам 40 минути надвор од градот на автопатот север кон Вистлер. Мојата дневна доза на кафе ја приготвувам со Француска Бодум преса, која не е мојот омилен начин на подготвување кафе. Потоа додавам многу крем и многу шеќер (исто како и Кларенс (ликот на Кристијан Слејтер) во Вистинска Романса). Следно е изборот на добра музика. Џез музиката најчесто одговара на ситуацијата, денес тоа е:

 

Музика и кафе тоа е најдобар спој.

 

Посетено 338 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!