Чудно е се

Чудни некои ѕвона,
да беа црквени
ќе знаев.
Чудни некои деца,
да беа пaлaви
ќе ги чуев.
Некои чудни луѓе
талкаат по градов,
да беа добри
ќе ги примев.
Зборови чудни
неразбирливо ечат,
да беа љубезни
ќе ги разберев.
По чудна некоја земја
чекорам…
А ја имав како своја.

 

Посетено 3.475 пати