Балада за еден вентилатор

Вентилатор

Потам се по дома, како на први мај у шатор
џабе врте брачедо вентилатор
Главата ми буче како мотокултиватор
стојам со фацата карши вентилатор
Тражам фамиљарен азил за у Улан Батор
зимам се од дома, не носам вентилатор
Шиљо е Мики Маус у споредба со Паја Патор
Дизни и купил клима, немат они вентилатор
Отeчеа ми тестисите, големи се како Екватор
дуфка ги промаја, алијас вентилатор
Ќе се претворам у Нимиц, или у друг медијатор
стварно нема фајда од глупав вентилатор
Замисли на 40 степена, да работеш инкасатор
шеташ се и сонуваш да ти дуфка вентилатор
Знаете ли шопје дека у Скопје има ескалатор
курац мој знаете, ладете се на вентилатор
Игра ми се Марио Брос, тражам на Гугл емулатор
ќе си кцкам со пивце под ватренио вентилатор
Идат нови избори, спремаш се за агитатор
У штабовите страшна промаја, нема вентилатор.

Писателот е на месарска маица

Посетено 91 пати