“Ана ми е името…Ана”

[fblike]
ana bunteska crno bela_majkatiitatkoti
Ломотиш
повторно ги ломотиш истите зборови
со нив во утробава јагленчиња ми отпретуваш
за потем во пепел да ги запреташ
молчам и усните ти ги гледам
се движат, а не те слушам
и замислувам дека со конци
некој озгора ти ги движи
како дрвена кукла да си
и ломотиш…ломотиш без престан
па ми стануваш малку смешен
трепкам и погледот го спуштам
малку удолу
и полево
ете , со благо накривена глава
жилата на вратот ти ја меркам
и гледам како ти пулсира забрзано и неправилно
еден…
не ми ја знаеш омилената боја
два…
и не јас, туку ти сакаш чај од хибискус
три, четири, пет…
не помнам кога се кикотев последен пат
шест…
леворака сум и тоа не од неодамна!
седум…
не, нема да патувам со авион, уплав имам
осум, девет, десет…
не јадам чоколади, по гумените бонбони сум
единаесет…
не сакам да зборувам за детството
дванаесет, тринаесет…
Ана се викам, тоа ми е името!
СТОП
одеднаш чувствувам како љубовта ја абортирам
со една остра и болна контракција те убивам
се вртам и заминувам
а ти ломотиш
уште ломотиш во мојата тишина
дур ми чука едноличен ритам во главата
“Ана ми е името…Ана”
Посетено 2.437 пати

https://44anime.net/. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime sites Dragon Ball Super (Dub)

4Anime Redo of Healer

english anime 4Anime Naruto

4anime. biz 4Anime High School DxD

My Hero Academia Season 3 (Dub)