А зошто све е кога, кога све е сега

delovska
..кога би продавала свое време
би рикнала ко њујоршки бизнисмен,
кога повторно би ги дарувала сватовите
би им дарила само срп и чекан,
кога би сакала со пола срце
би умрела пред да се родам,
кога би можела да си купам роб
себеси би се купила,
кога би требала да бидам светица
би одела последна во поворката,
кога би бирала ден или ноќ
би одбрала деноноќие..
а зошто све е кога,
кога све е сега
кога продаваш, даруваш, одиш, бираш и умираш..
..понекогаш у тоа кога, возиш и точак..

595x90

Посетено 947 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!