4 сестри на 40 портрети во период од 40 години

naslovna1975, New Canaan, Conn.
Во текот на летото во 1975 година, сестрите Браун почнаа семејна традиција која трае последниве четириесет години, што резултира со книга и изложба во Музејот во Њујорк на модерна уметност во ноември. Четириесет години, Хедер, Мими, Бибеј и Лори Браун позираат на црно-бела фотографии напраени од страна на Николас Никсон (сопругот на Бибеј Браун). Сестрите никогаш не планирале како ќе изгледаат за време на сликањето, едноставно само погледнувале кон камерата која го забележувала нивното расположение токму тој ден. Серијата на прекрасните фотографии ја покажува трансформацијата на сестрите во текот на сите изминати години.

21980, East Greenwich, R.I.

 

31995, Marblehead, Mass.

 

42000, Eastham, Mass.

 

52008, Dallas.

 

62014, Wellfleet, Mass.
Видете ги сите 40 фотографии на NYTimes.com.
Посетено 5.729 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!