18 интересни факти за оргазмот кои не сте ги знаеле

Оргазмот е страшна работа, но во позитивна смисла.
orgazam-naslovna_majkatiitatkoti
[fblike]
Секако дека нас ни е гајле за смислата, доволно е што постои,
но сепак има некои интересни факти за него кои би можеле
да ве зачудат како што се тоа овие.
1. Оргазмот ја намалува болката во телото или главата.
2. Човекот во сексот е како виното, што постар тоа поубав оргазам доживува.
3. Оргазам се доживува и во сон.
4. Користењето на презерватив не влијае врз експлозивноста на оргазмот.
5. 30% од светската женска популација има проблем со постигнување на оргазам.
6. Оргазам може да доживееме и без секс како и без стимулација на гениталиите со орален секс.
7. Делот на мозокот кој се активира кај мажите при оргазам е истиот дел кој се активира кај зависниците од хероин при консумирање на истиот.
8. Човек може да доживее оргазам до 90 годишна возраст.
9. Некои жени доживуваат оргазам при породување.
10. Ако жената не е сигурна дека врската ќе опстане, големи се можностите да не може да доживееоргазам при сексот со партнерот.
11. Оргазмот согорува од 2 до 3 калории, но доколку имате и предигра пред сексот ќе согорите дури и до 50 калории.
12. Мај е националниот ден на мастурбацијата.
13. Во просек на една жена и се потребни 20 секунди за да постигне оргазам.
14. Аноргасмија е болест која ја имаат луѓето кои не можат да постигнат оргазам воопшто.
15. Луѓето кои пијат алкохол и консумираат цигари потешко доживуваат оргазам.
16. Оргазмот ве ослободува од стрес.
17. Мажите исто како и жените имаат Г точка.
18. Само 11% од жените кои практикуваат секс за една вечер доживуваат оргазам при тој секс.
Посетено 7.668 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!