Знаете ли…

plaza-apostolki-naslovna_majkatiitatkoti
Знаете ли уште колку
патриоти ќе се појават
годинава, што нема
да одат во Грција на одмор?
Знаете ли дека Јадранот
станува се подалеку?
Знаете ли на колку луѓе
ќе им биде
здодевно во Охрид?
Знаете ли дека
во Преспа оделе
само Битолчани?
Знаете ли дека
Дојранското е бара?
Знаете ли дека
за време на одморите
дома е најубаво?
Знаете ли колку луѓе
и ова лето ќе пoстирaaт
фотографии
од минатите одмори?

595x90

Посетено 3.662 пати