Приказна за една сообраќајна книшка

Замисли сопре те сообраќаец, потраже ти книшка за негативни поени, ти кажеш
дека немаш, а он ти вика:

-Ок дечко, ајде сега сто евра казна пошто немаш книшка за негативни поени!

Ти го прашаш:

-Се у реду, а може ли уместо парична казна да ми пишете негативни поени?

На тоа он:

-Ама 10 негативни ќе пишеме!

Враќаш му:

-Не е проблем, само немам книшка за негативни поени..

Прашува те:

-Добро дечко, ти кур-ташак ли си играеш со нас?

А ти му одговараш:

-Вие први почнавте, да ви ибам матер!!!

Посетено 1.087 пати