Издржливи сме ко бубашваби

Деновиве, во главниот град на БЈРМ престојува една дама, пријателка, која пред некои 6 години имаше доволно храброст и визија

Прочитај повеќе

Второ дете? Хмммммм…

[fblike] Проблем. Ќерка ми наполни 7 години и има проблем. Сака братче, сестричка, ако може близнаци-Бинго. Постојано го проверува стомакот

Прочитај повеќе

ННГ – Некои Нови Граѓани

Шо праиме бе, браќа Скопјани? Знам дека сме малку, ама не има ВО СКОПЈЕ, градот што некогаш беше наш, кого

Прочитај повеќе

Кој се плаши од Јосип Броз Тито?

Ама баш никогаш нема да можам да заборавам два момента од мојот  полавековен, привремен престој на планетата Земја. ПРВИОТ, таму некаде

Прочитај повеќе

ВИСТИНСКА ПРИКАЗНА: ТРИ МАЈКИ – ТРИ ИКОНИ

Фанија, Марија и Радмила Вака: Едната е мајка Фанија. Почина, мислам во 1976 година во Скопје. Беше мајка на осум родени деца,

Прочитај повеќе

Самата-послуга

Знаете ли дека пред некој ден, во самата близина на центарот на Скопје налетав на самата послуга. Онаква, старска, како

Прочитај повеќе

Дојди да остариме заедно…ако смееш

Ќе се родиш, веројатно во маки, ако немаш врски, ако не поткупиш некој “бабец” или бабица. Па, ќе ти се

Прочитај повеќе

Писмена по МАЌЕДОНСКИ…

Од сабаље станав, ги замив забите (заклучно со УМНИК-от), после се избањав, откако претходно го искључив бољерот и тргнав накај

Прочитај повеќе

Фрау Сабине прави мала дигресија и кажува дека била како Жан Митрев

Нема многу врска со текстов, ама морам да си кажам – какво кафе ми свари сабајле тетка Данче, “петел да

Прочитај повеќе