„Ама не се плаши девојче, не каса, мирно е.“ И? Треба да ви верувам?

Пишував неколку пати за потребата од шинтерска служба во градов која ќе ги вакцинира, негува, вдомува и згрижува бездомните кучиња

Прочитај повеќе

Последен ред

Театрите, операта и кината сериозно треба да подразмислат да ги прилагодат цените на нашиот животен стандард! Едно фамилијарно одење во

Прочитај повеќе

Згазнавте на ДАСКИТЕ КОИ СРАМ ЗНАЧАТ!

Глумците од МНТ ја откажале претставата „Ничија земја“ во знак на протест за притворот на нивен колега. Не однапред, не

Прочитај повеќе

Кога штрајкуваш со глад

Кога си навикнат да јадеш само срнечки грбови, кавијари, стекови од коњи и бизони, а ти даваат да јадеш парче

Прочитај повеќе

Чорапчиња – Калина Коси

[fblike] На семафор, на дождов. Тропа ли тропа на прозор. Жена, мајка, сестра, кој знае. „Дај ми за детево некој

Прочитај повеќе

Автобуска карта

Ме пратија на службен пат во Охрид пред некоја година од работа. Ми викаат дај автобуска карта да те исплатиме.

Прочитај повеќе

Македонска сага

[fblike] Гледам им ги бројат становите на градоначалниците. Сакаш дозвола за градба? Сакам. Дај станче. Дај си рака. Така стекнато.

Прочитај повеќе

Егзодус – Калина Коси

[fblike] На скопскиот аеродром пред лифтот за накај гејтовите, со пријателка која работи на аеродромот подзастанав, случајно се видовме… Од

Прочитај повеќе

Викенд „кралица“

[fblike] Женски викендашки размисли, пропратени со по некоја сочна пцовка. Сабота рнташ, чистиш цел ден, раскренуваш испопаѓано во текот на

Прочитај повеќе